Restauranger

Restauranger i Stockholm

I Stockholm finns det hur mycket restauranger som helst! Är du då inte är en van stockholmare så kan det vara svårt att veta vart du ska gå för att äta en väl tillagad och utsökt middag. Det är onödigt att äta en korv på Sibylla när det finns smaksensationer runt hörnet. Få saker är så njutningsfullt som en riktigt god middag proffsigt serverad för att mätta alla dina sinnen därför lönar det sig att välja restaurang med omsorg. Äta bör man annars dör man är ju ett helt korrekt ordspråk, men det finns ju mat och så finns det mat! Vi har tittat närmare på några restauranger som är riktigt populära i Stockholm för att ge dig en knuff i rätt riktning.

God klass

China! är en av Stockholms mest populära kinesiska krogar och är väl värt ett besök om du är sugen på kinamat. De är omtalade för sin möra anka och fantastiskt goda gös som båda får smaklökarna att vattnas vid första ögonkastet. Menyn är som en mytologisk saga där rätterna får berätta sitt och smaklökarna är lyssnaren.

Restaurang Bergamott ligger på Kungsholmen och är aktivt besökt av både stammisar och inkommande från gatan. Restaurangen ger ett gediget och välkomnande intryck där andan är medryckande likaså den smakrika menyn som har svårt att få plats på restaurangens svarta griffeltavla. Ett omtyckt ställe som gästerna mer gärna återvänder till.

Mycket god klass

19 Glas Bar & Matsal är hyllad av sina kunder, inte minst för att de har bra pris på sin meny trots att restaurangen ligger i Gamla Stan. Stämningen är familjärt välkomnande och du kommer märka på gästernas sorl och skratt att trivselfaktorn är hög. Vinerna är i klass med stjärnrestaurangernas menar flera besökare men då inte alls i samma prisnivå som en dyr och exklusiv vinlista. Menyn varierar från dag till dag med rätter både från Sverige och fjärran länder.

Restaurang Prinsen grundades redan 1897 och ligger nära Norrmalmstorg. För dig som är både mat och kulturintresserad så är detta en perfekt restaurang att dinera på. Miljön är antik och lyssnar du riktigt noga kan du näst intill höra väggarna tala om gäster som kommit och gått genom tiderna. Maten är superb oavsett vilken rätt du än väljer i menyn. Alla råvaror är noga utvalda och maten lagas med kärlek och omtanke. I över hundra år har kända författare, konstnärer, turister, direktörer, aktörer och vanliga dödliga besökt denna makalöst trevliga restaurang för att få inspiration likväl som att stilla hunger. Ett restaurangbesök du bör kosta på dig när du är i Stockholm.

Mästarklass

En av de bästa restaurangerna i Stockholm är Ekstedt. Här används inga gasspisar eller elektriska grillar utan maten tillagas direkt över öppen eld i restaurangens eldgrop eller i den härligt gedigna vedugnen och vedspisen. Man har valt att gå tillbaks i tiden men maten är modern och nyskapande. Det är eldens element som styr tillagningen och du som gäst kan med nyfikenhet titta på när din middag tillagas till fulländad perfektion. Menyn komponeras ihop med årstiderna då råvarorna står i fokus och väljs beroende på säsong. Endast de allra bästa och finaste råvarorna är välkomna på Ekstedts restaurang där de sedan får nytt liv som kulinariska smakupplevelser.

Lilla Ego startades av Daniel Räms och Tom Sjöstedt. Restaurangen kan tyckas ligga lite avsides men vad gör det när restaurangen säljer sig själv? Gäster flockas kring Lilla Ego och för att överhuvudtaget få en barplats så är det inte ovanligt att man börjar köa direkt efter jobbet. Tanken att gå dit och äta utan bokning är fin men omöjlig. För att äta middag på Lilla Ego bör man boka bord senast två månader innan eftersom väntetiden är lång därför krävs det planering inför detta restaurangbesöket.
Inredningen är genialt enkel med rustika tegelväggar, handskrivna menyer på griffeltavlor och gamla grislampor från kockens egna barndomshem. Maten är fantastiskt god, allt görs med omtanke, precision och hög närvaro. Kockarna har tagit fram rätter som det tisslas och tasslas om både här och där och alla vill smaka. En restaurang värd att vänta på.

Lämna ett svar