Husbilsturism

När man tänker på Stockholm tänker man kanske främst på shopping, god mat, skärgård och trevnad. Allt detta stämmer självklart, och det är lätt att uppleva allt detta eftersom att man lätt kan ta sig fram i staden via tunnelbanan, buss eller till fots som kan vara skönt. Det som många glömmer kanske är den natur som Stockholm erbjuder, och att möjligheterna för camping är densamma som andra städer. Utanför Södermalm finns husbilscampingplatsen Långholmen, som finns på motsatta sida av södra mälarstranden. Om man letar efter camping utanför Stockholm i lite mindre stadsmiljö, så rekommenderas Sollentunas husbilscamping. Sollentunas camping vid Rösjöbaden erbjuder förutom tillgång till bad, moderna stugor som går att hyra.

Om du vet vilken campingplats som passar dig, din familj, eller vänner bäst så återstår endast att fixa en husbil. Har du inte en husbil och är sugen på att köpa husbil, finns det massor av husbilar till salu i Stockholm. Det som är bra med en husbil är att det underlättar mobiliteten, och du kan ta dig vart du vill för att få ut så mycket som möjligt av din semester. Dock önskar kanske vissa att endast åka ut på en sommarsemester för att testa på campinglivet, och då kan du förutom att köpa en husbil även hyra husbil i Stockholm och få ut exakt lika mycket av din lediga tid som du får med en köpt husbil.