Sevärdheter i Stockholm

Stockholm har många attraktioner att erbjuda likväl besökare som boende i staden. De mest välkända är Gröna Lund och Skansen men det finns så mycket mer att besöka och göra än bara dessa två. Vasamuseet är ett måste om man ändå åker ut till Djurgården för att besöka Tivolit eller besöka djuren på Skansen. Museet har även andra utställningar än själva regalskeppet som också kan vara spännande och intressanta att hinna med att se.

Nöjen i Stockholm

Säger man till barnen att man skall till Gröna Lund uppstår det förmodligen en massa tjoande och stora leenden. Små barn kan åka på flygande elefanter, veteranbilar, tekopparna eller gå i skratthuset och se sina knasiga spegelbilder. De större och kanske mer våghalsiga kan snurra högt upp i skyn på Eclipse, känna G krafterna i att falla 80 meter i Fritt fall tilt eller snurra i helt galna G krafter i den hissnande Insane. Detta är bara några av de åkattraktioner som Gröna Lund har att erbjuda sina besökare oavsett om man är stor eller liten. Det finns flera restauranger, glassbarer och vill man inte bara åka hissnande karuseller så kan man gå på konsert eller ha 5-kamp med kompisgänget.

Skansen är mysigt för alla. Det är en verklig oas mitt inne i den hektiska storstaden. Man kan se flera av våra svenska djur som kanske inte är så lätta att få syn på ute i det fria så som järv, varg och björnar. Det finns också en mer exotisk avdelning med apor och fåglar. På Lill Skansen finns det getter, katter, fåglar, fiskar möss, ormar, kaniner, marsvin och andra mindre arter som imponerar stort på de yngre besökarna som lätt upptäcker en helt ny värld här. För barnen finns det mycket roligt att både se och aktiveras med. Cirkusföreställningar, lekplatser, sång och sagor eller ha ett fantastiskt barnkalas. Vuxna kan uppleva hur det var förr i tiden, gå på gamla knaggliga gator och titta in i skyltfönstren i de gamla röda stugorna eller sitta på mysiga träbänkar i det gröna med en god kaka och kaffe.

Aktiva semester

Vill man uppleva Stockholm aktivt så finns det ett brett utbud. Att cykla ger dig chansen att uppleva staden på ett fritt och lättsamt sätt. Du kan enkelt ta dig fram och se hela staden precis så som den bör ses, bara du och din cykel.

För den golfintresserade så finns det några av Sveriges bästa banor där det räcker att betala Green Fee. Man behöver alltså inget medlemskap för att få spela på de vackra banorna som ligger vid skärgårdar och slott inbäddade bland både grönska och rogivande vatten.

Ett annat udda sätt att se staden är Takvandring! Japp, du läste rätt, takvandring ger dig en chans att se staden på ett helt unikt sätt men det gäller att inte vara höjdrädd. Man klättrar runt på husens takåsar tillsammans med en guide och man är naturligtvis väl förankrad i säkerhetsselar. Något för den våghalsige.

Man kan hyra en kanot eller en kajak och se staden från vattnet istället för att cykla eller gå runt. Ett krävande men härligt sätt att ta sig fram. Från vattnet ser man bland annat stadshuset, Gamlastan och andra stadsdelar. Och vad kan vara bättre när armarna är som spagetti efter rodden än en härlig fika i kajakklubbens mysiga Café i den gröna Rålambshovsparken!
Romantiskt, hissnande och vackert är Ballongflygning över staden. Välj en vacker dag när solens strålar får vattnet att glittra som miljoner diamanter och träden är somrigt gröna. Den makalöst vackra vyn och tystnaden uppe i ballongen gör att man nästan tappar andan. Ett perfekt alternativ om man verkligen vill överraska någon eller om man vill ge sig själv något alldeles extra speciellt.

Bad i Stockholm

Är du varm och svettig efter alla fysiska aktiviteter så är man väl förtjänt av ett svalkande dopp vilket man faktiskt kan ta mitt inne i storstan. Stockholm är faktiskt en av de få storstäder som kan erbjuda badvatten mitt i stan. Det finns gott om ställen att ta sig ett dopp på oavsett om man vill gå i från en strand eller hejdlöst dyka från klipporna, du hittar lätt en favoritplats som är värd att återvända till.

För den som åker till Stockholm för att ta hand om kropp och själ. Ägna tid åt sig själv, äta hälsosamt och stressa ner så finns det ett flertal alternativ. Njut av ett lugnt bad och en härlig varm bastu. Ge dig själv lyxiga välgörande spabehandlingar eller en rejäl massage som får varenda muskel i kroppen att slappna av för det är du verkligen värd. Det finns många lyxiga Spa att välja mellan beroende på vad man vill ha får slags avkoppling.

Med barn i Stockholm

Barn lär sig mycket genom lek och inte allra minst på Junibacken som ligger på Djurgården. Här finns en helt magisk sagovärld där barnen kan försvinna in i fantasin. Junibacken har en helt fantastisk barnteater som räknas som en av de allra bästa. Gå in genom en magisk garderob direkt in i sagornas värld där magisk skog, troll och andra skogsväsen väntar eller se när Astrid Lindgrens sagofigurer få liv i olika föreställningar.

Miljö och historia

Historiska miljöer och orörd natur hittar man i de olika vandringslederna som finns i staden. Man kan välja mellan flerdagsvandring eller bara vandra över dagen. De största och populäraste vandringslederna är Roslagsleden, Sörmlandsleden och Upplandsleden.
Oavsett vem du är så kommer du inte att ha det tråkigt i Stockholm, här finns någonting för alla!Lämna ett svar